Stichting Witte Mus » onze projecten »website HuismussenOnderzoek

website Huismussen-
onderzoek

Er wordt al ongeveer 150 jaar onderzoek gedaan naar mussen. Huismussen, ringmussen, andere mussen en de ondersoorten ervan.

150 JAAR HUISMUSSEN-ONDERZOEK

Veel huismusOnderzoekers zijn heel zuinig op hun onderzoeksArchieven die soms wel 150 jaar terug gaan. Archieven worden zelfs overgedragen aan opvolgers zodat gegevens niet verloren gaan. Soms naar musea, maar vaker naar andere onderzoekers of universiteitsBibliotheken.

TOEGANG TOT AL DIE KENNIS

Studenten aan hogescholen en universiteiten kunnen dat materiaal via hun opleiding opvragen en gebruiken.
Voor niet-studenten is het echter heel moeilijk om inzage in die onderzoeken te krijgen en zo kennis te nemen van alle gegevens die al over huismussen, ringmussen en andere mussen vast liggen.

ONLINE

Daar wil Stichting Witte Mus met project huismusArchief Online verandering in brengen.
Daar over kun je meer lezen op de webpagina van project huismusArchief Online.

WEBSITE HUISMUSSENONDERZOEK.NL

De website zal echter niet alleen wetenschappelijk onderzoek herbergen.

Tegenwoordig wordt er door veel mensen, overal ter wereld, beeld en geluidsmateriaal geproduceerd.
Ook dat materiaal wil Stichting Witte Mus bundelen.

Wil bijvoorbeeld een woningbouwvereniging weten of bepaalde soorten hoekpannen op daken, genoeg ruimte bieden om Huismussen er onder door te laten, dan moet dat via clips op huismussenonderzoek.nl bekeken kunnen worden.

Zijn er vragen van schoolgaande kinderen over afmetingen of uiterlijk van eitjes van Huismussen, dan wil Stichting Witte Mus ook dat op huismussenonderzoek.nl kunnen laten zien.

Heeft iemand in de zomer een kale jonge Huismus op de stoep gevonden, dan moeten er snel foto's te vinden zijn waar aan te zien is hoe oud die mus ongeveer moet zijn. Een vogelopvang-centrum weet dan meteen hoeveel dagen er voor gezorgd moet worden tot het uit vliegt.

OOK BEELDMATERIAAL EN GELUIDEN

Het gaat op huismussenonderzoek.nl niet alleen om wetenschappelijk onderzoek, statistieken en dergelijken, maar ook om beeldmateriaal, foto's en film, en geluidsopnamen.

Op dit moment betreft dat 15,6 Gb aan gegevens, die nog voornamelijk uit teksten bestaan.
Wanneer daar beeld en geluid aan toegevoegd wordt zal dat snel gaan toenemen.

FUNCTIONALITEIT

Voor deze website is het de bedoeling dat met trefwoorden de hele dataBase aan onderzoeksGegevens doorzocht kan worden. Daarvoor is kennis van dataBase-ontwerp, apache-webservers, MySQL, PHP, javaScript, CSS en HTML nodig.

Wie ons met dit project wil helpen;
Informatie over dit project kunt u opvragen via e-mail: info@stichtingwittemus.nl

Met donaties kunt u dit project dus ook vooruit helpen.
U kunt daarvoor de knop "ONLINE DONEREN" rechts boven op deze pagina gebruiken.