Stichting Witte Mus » onze projecten » Inside a House Sparrows Mind
  » 01 Inside a H.Sparrows Mind
  » 02 Thermisch Tellen
  » 03 Huismus nachtblind ?
  » 04 Huismus onder de pannen
  » 31 eigen onderzoek/observaties
  » 32 bescherming Huismus & Habitat
  » 33 website HuismusOnderzoek
  » 34 Zet de huismus op de kaart !
  » 35 SparrowSpeak (audio)
  » 36 Het Jaar Van De Huismus !

Inside a House Sparrows Mind

Inside a House Sparrows mind, is een video- en foto- project, bedoeld voor mensen die de huismus in hun omgeving missen. Aan de hand van in de kolonie huismussen verzameld beeldMateriaal kunnen die mensen alsnog de huismus horen en zien in hun dagelijks doen en laten.

De CD's of DVD's kosten € 15,= incl vezenden binnen Nederland
en zijn te bestellen per e-mail aan ons: info@stichtingwittemus.nl
De opbrengst komt ten goede aan de Andijkse kolonie huismussen en haar habitat.
J.D. SUMMERS-SMITH
De titel "Inside a House Sparrows mind" komt van 's werelds meest beroemde mussen-kenner, J.D. Summers-Smith, die eens in een e-mail aan Stichting Witte Mus schreef, de wens te hebben "to be able to reach inside a house sparrows mind".

APPARATUUR & FILM-MATERIAAL
Voor dit project selecteren we videoOpnamen die in de loop van het jaar zijn gemaakt met de Canon EOS 5D MarkII, de Canon Powershot en de Canon EOS 7D. In eerste instantie zijn dit de mooiste opnamen geweest die we hadden. Later worden dit thema's.

VIDEO-EDITING
Ten behoeve hiervan zijn twee videoEditing programma's uitgeprobeerd. Eén ervan, Video Edit Magic, leek in de Trial versie veelbelovend, maar bleek na aanschaf allerlei vervelende bugs te herbergen, waardoor het werken ermee onmogelijk was. Communicatie met het bedrijf was (erg) tijdrovend. Daarom is dit programma als desinvestering afgeschreven.
De tweede, AVS videoEditor 4, funtioneert uitstekend, maar kan niet naar een *.mov extensie converteren. Omdat *.qt wel mogelijk is, evenals vele andere extensies, is dit toch het gebruikte programma geworden.

Iedere videoOpname moet geknipt worden tot de essentie ervan over blijft. Vervolgens moet de auteursrechtenHouder erop vermeld worden, en dan de datum van de opname. Daarna wordt er een geheel van gemaakt door alle clips achter elkaar te zetten.

CD'S & DVD'S KLAAR MAKEN
Dat geheel wordt in series van 10 of 20 stuks op DVD of CD gebrand. Een CD sticker wordt ontworpen en afgedrukt. De stickers worden op d CD's geplakt. De beplakte CD's worden in een jewelCase gedaan.

Tenslotte wordt een aantal CD's verzonden naar mensen die de kolonie niet zelf kunnen komen bekijken, zoals bijvoorbeeld J.D. Summers-Smith, Gerda Frijling of Bert Houkes. De overige CD's (of DVD's) worden aan huismusBezoekers mee gegeven of liever nog verkocht via huismussenForum.nl . De opbrengst ervan gaat naar de instandhouding van de kolonie Huismussen “van Andijk”.

2010
In 2010 hebben we 2 CD's uitgebracht. 1 Algemene van het leven van de huismussen in de kolonie te Andijk. Eén ter ere en ter nagedachtenis van “Menneke” de eerste huismus die hier ooit een naam van ons gekregen heeft.

De CD's of DVD's kosten € 15,= incl vezenden binnen Nederland
en zijn te bestellen per e-mail aan ons: info@stichtingwittemus.nl
De opbrengst komt ten goede aan de Andijkse kolonie huismussen en haar biotoop.

Wie ons met dit project wil helpen:
Het kost aan vrije tijd gemiddeld 20 tot 30 uur per CD of DVD uitgave.
Als producent komt uw of jouw naam op de CD's en DVD's.
Je kunt je aanmelden via e-mail: info@stichtingwittemus.nl

Helpen kan ook door een van de CD's of DVD's te bestellen. De opbrengst daar uit gaat naar de kolonie Huismussen en naar het maken en van meer en ander beeld-materiaal.